Onze visie

Onze visie

De wereldwijde experts zijn op gebied van sales en sales management
Onze missie

Onze missie

Wij helpen u om uw strategieën te implementeren en sterke verkoopresultaten te behalen.
Sales Award

Sales Award

Mercuri International heeft reeds meerdere jaren op rij Awards gekregen van verschillende training organisaties.
Sales in the 3rd Millennium

Sales in the 3rd Millennium

Wat is de toekomst van de sales ?
Ons aanbod

Ons aanbod

Check ons aanbod voor trainingen, workshops, coachings, consulting, competence evaluatie enz.
70% of the buying journey happens online - Yes or no?

70% of the buying journey happens online - Yes or no?

Mercuri International Benelux Survey Inkoop-Verkoop. Samenvatting van de resultaten onder "Nieuws"
Top Slider Text

Top Slider Text

Depuis plusieurs années, Mercuri International a été sélectionnée et certifiée par différentes organisations de formation commerciale au niveau mondial.

Taking Sales to a Higher Level

Terug

Staat de verkoper als bron van informatie onder druk ?

De bron van deze informatie is een Benelux onderzoek(*) naar de evolutie van het persoonlijke contact tussen koper en verkoper van strategische producten en diensten.

Op de vraag welke informatiebronnen aankopers momenteel gebruiken bij het inwinnen van informatie geven aankopers weinig verrassend aan dat Google belangrijk is. Hetzelfde geldt voor het persoonlijke netwerk en evenementen zoals beurzen en seminars.

Een opvallend verschil tussen aankopers en verkopers betreft het gebruik van sociale media als informatiebron: ruim 81% van de verkopers geeft aan te verwachten dat aankopers deze sociale media als informatiebron gebruiken, terwijl de aankopers zelf dit in ‘slechts’ 56% van de gevallen aangeven. Voor België is dit verschil zelfs groter (89% versus 27%).

Ook met betrekking tot de verkoper zelf als informatiebron is het verschil tussen aankopers en verkopers opvallend: verkopers geven in ‘slechts’ 74% van de gevallen aan dat zij als informatiebron worden gezien door de in-koper terwijl aankopers zelf dit in 94% van de gevallen aangeven.
 

Over 5 jaar

Een belangrijk verschil betreft het verwachte gebruik van sociale media over 5 jaar. Hoewel de meerderheid (64%) van de aankopers aangeeft te verwachten meer gebruik te gaan maken van sociale media, zijn ze hierin een stuk voorzichtiger dan de ondervraagde verkopers: van hen verwacht 81% dat aankopers hier de komende 5 jaar meer gebruik van gaan maken. Slechts 36% van de Vlaamse aankopers verwacht meer gebruik te gaan maken van sociale media.
Een tweede opvallend verschil betreft de rol die beurzen en seminars over vijf jaar spelen als informatiebron voor aankopers. Veel verkopers (44%) zijn van mening dat aankopers deze bron minder zullen gaan gebruiken terwijl ‘slechts’ 14% van de aankopers zelf dit aangeeft. Sterker nog, 30% van de aankopers verwacht er over vijf jaar zelf meer gebruik van te maken.

Lees meer en download de samenvatting van de resultaten van het onderzoek hier.

(*) Een onderzoek uitgevoerd door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) in samenwerking met Mercuri International en met ondersteuning van de SMA, de NEVI, Hogeschool West-Vlaanderen (HOWEST) en Hogeschool Gent (HOGENT) in 2017.
 
 
 
Volg ons op linkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in sales en sales management.
Staat de verkoper als bron van informatie onder druk ? Staat de verkoper als bron van informatie onder druk ?